SKŁADNIKI:
1/2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej
3 jajka
50 ml oleju
1/2 jogurtu naturalnego
4 łyżki cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
możemy dodać aromat waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
W misce mieszamy jajka, jogurt, kakao, cukier, olej i proszek do pieczenia. Następnie przekładamy kaszę ugotowaną i ostudzoną do masy i za pomocą blendera łączymy dokładnie wszystkie składniki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.
Jak widać bardzo proste wykonanie, bardzo tanie składniki a jakie zdrowe! :)
Idealnie do mleka :)
Na zdrowie!
Jogurt naturalny jaka wielkość? chodzi o małe czy duże opakowanie?
OdpowiedzUsuńma 400 g to tu będzie ok. 200 g :)
OdpowiedzUsuńDodałam mniej, ale wyszedł bardzo dobry ;)
OdpowiedzUsuńno to się bardzo cieszę :) i życzę smacznego oczywiście :D
Usuń