SKŁADNIKI:
200 g twarogu białego lub sernikowego
aromat waniliowy (kilka kropel)
250 g cukru
2 jajka
100 g masła
100 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
KRUSZONKA:
- 50 g masła
- 10 łyżek mąki pszennej
- 4 łyżki cukru
- 1 cukier wanilinowy - 16 g
Przygotowujemy tortownicę (średnica ok 20 cm).
Mieszamy ser na gładką masę (ja zamieszałam wszystko w thermomixie) z 25g cukru oraz aromatem waniliowym.
Trzemy jajka i resztę cukru na puszystą masę (możemy dodać jeszcze trochę aromatu waniliowego - kocham wanilię :D ). Masło roztapiamy w rondelku i wlewamy do jajek. Dokładnie mieszamy.
Wszystkie składniki na kruszonkę wyrabiamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz