Co byście powiedzieli na PUDDING Z JABŁKAMI I RABARBAREM? Brzmi zachęcająco? <mniam> pyyyycha :D
SKŁADNIKI:
3 łodygi rabarbaru
3 jabłka
2 jajka
1/2 szklanki brązowego cukru
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml mleka
120 ml oleju
Kruszynka z olejem (!):
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na 1 cm kawałki. Włożyć do formy razem z pokrojonym na kawałki rabarbarem. Jajka ubić na puszystą pianę następnie dodać cukier i dalej ubijać przez około 5 minut aż piana będzie gęsta. Dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia, następnie wlać mleko i olej. Zmiksować na jednolitą masę, wyłożyć na owoce i rozsmarować po całej powierzchni. Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy i kruszymy na ciasto. Piec przez około godzinę w 180 stopniach.
Goootowe! :)
SMAAAAAAAAAACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz