Naleśniczki serduszka

Naleśniczki serduszka

piątek, 5 czerwca 2015

W taką upalną pogodę najlepiej zjeść lody, iść na basen, wejść do lodówki... A może napić się zimnej LEMONIADY Z RABARBARU? Czy to nie jest dobry pomysł? :) Z dodatkiem syropu klonowego i mięty... można się rozpłynąć!

SKŁADNIKI:
300 g nieobranego rabarbaru (nie obieramy bo skórka nam da piękny różowy kolor :) )
4 łyżki cukru waniliowego + dodałam jeszcze aromat śmietankowy
litr wody
świeża mięta
1 cytryna
1 łyżka syropu klonowego (ew. miodu)

PRZYGOTOWANIE:
Rabarbar kroimy na ok. 1 cm kawałki, wrzucamy do rondelka, zasypujemy cukrem i gotujemy. (bez dodatku wody), aż do momentu gdy nam będzie puszczał sok. Następnie wlewamy wodę i gotujemy aż rabarbar będzie miękki a kolor stanie się różowy. Następnie chłodzimy i dodajemy cytrynę, mięte i dolewamy syrop klonowy. Podajemy ze słomkami i lodem :D

SMACZNEGO, UPALNEGO LATA :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz